Jeep Avenger -täyssähköautosta jo 5000 ennakkovarausta

10 November 2022

Jeepin ensimmäisestä täyssähköautosta tehtiin yli 5000 varausta alle kolmessa viikossa.

Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa paljastetettu täysin uusi Jeep Avenger -täyssähköoauto on herättänyt valtavaa kiinnostusta Euroopassa. Autosta on tehty jo 5000 ennakkovarausta sen ensiesitelyn jälkeeen.

”Yli 5000 varausta alle kolmessa viikossa vahvistaa sen, että uudessa Jeep Avengerissa on vetovoimaa”, sanoo Jeep Europen johtaja Antonella Bruno Stellantikselta.

Puolet ennakkovarauksista on tehty Italiassa. Avenger kiinnostaa asiakkaita myös Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Belgiassa ja Itävallassa. Puolassa ja Portugalissa Avengerin ennakkovaraaminen on ollut mahdollista marraskuun alusta lähtien.

Avenger on Jeepin ensimmäinen täyssähköauto, joka sijoittuu mallistossa Renegaden alapuolelle. Kyseessä on kompakti SUV, josta odotetaan merkin myydyintä mallia vuoteen 2024 mennessä. Avenger pyrkii laajentamaan legendaarisen merkin asiakaskuntaa. Auto on suunnattu erityisesti heille, jotka etsivät modernia muotoilua, kompakteja mittoja ja tilavia sisätiloja.

Jeep Avengerissa on uuden sukupolven sähköinen voimalinja, joka tuottaa tehoa 156 hv maksimiväännön ollessa 260 Nm. Avenger on varustettu 54 kWh akustolla, jolla se tavoittelee 400 kilometrin toimintamatkaa (WLTP) kaupunkiajosyklin ollessa jopa 550 kilometriä. Auton käytettävyyttä lisää sen pikalatausmahdollisuudet. Akusto on mahdollista ladata 100 kW latausteholla 24 minuutissa 20 prosentista 80 prosenttiin. Jo kolmen minuutin lataus riittää 30 kilometrin matkaan, mikä vastaa eurooppalaisten keskimääräistä päivämatkaa. Avengerin akustoa, joka on sijoitettu etu- ja takaistuinten sekä keskitunnelin alle, on testattu yli 2 miljoonaa kilometriä. Sitä suojaavat korkea maavara sekä alleajosuojat maastossa ajettaessa.

Avenger on ensimmäinen Jeepin neljästä täysin uudesta automallista, jotka se esittelee Euroopassa vuoteen 2025 mennessä. Avengeria seuraavat Recon ja Wagoneer ”S” -täyssähköautot. Lisäksi merkki on ensi vuonna lanseeraamassa ladattavan hybridiversion ylellisestä Grand Cherokee -mallista sähköistettyjen Wrangler-, Compass- ja Renegade-mallien rinnalle.

Suomeen Avengeria odotetaan vuoden 2023 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lue lisää Avengerista >>