Brändimme

Legendan tarina

Ikoninen Jeep®-brändi liitetään kaikkialla maailmassa vapauteen, suorituskykyyn ja seikkailuun. Jokaisella Jeep-ajoneuvolla on oma historiansa kerrottavanaan ja rikkaat perinteet, jotka juontavat juurensa alkuperäiseen Willys MA:han.
Meidän tarinamme on sinun tarinasi. Jeep-kuljettajat ovat aina tienneet, että Go Anywhere, Do Anything® on elämäntapa, ei vain mainostekstiä. Tutustu legendaariseen mallistoomme ja luo oma ajaton tarinasi Jeep 4×4:ssä.

 

1940-luku

 

Taistelujen keskellä syntynyt, Go-Anywhere, Do-Anything® Jeep 4×4 nousi tuhansien liittoutuneiden sotilaiden sankariksi ympäri maailmaa. Yhtä sankarillisesti Jeepin siviiliajoneuvot nousivat 1940-luvulla nelivetoteknologian kiistattomaksi johtajaksi.

 

1950-luku

 

1950-luvulla nähtiin matkailuautojen syntymä, samoin kuin insinöörityön ylivertaisuus. Ruohonjuuritason fanit auttoivat Jeep® Jamborees-tapahtumien järjestämisessä ja nosti alkuperäisen vapauskoneen uusiin korkeuksiin, kiitos seitsemän automallin.

 

1960-luku

 

Kokonaan uusi Jeep® Wagoneer edusti ylivertaista hienostuneisuutta ja innovaatiota. Ylellisyys ja yksilöllisyys olivat päivän sana. Jeep-mallisto kasvoi 14 malliin –  töihin, vapaa-aikaan ja lomamatkailun  luksusmatkailuajoneuvoihin.

 

1970-luku

 

Jeepin 4×4-johtajuus jatkui 70-luvulla ensimmäisellä jatkuvalla nelivetosysteemillä. Sporttinen 2-ovinen täysikokoinen Cherokee (SJ) nappasi Vuoden 4-vetopalkinnon. Kuusi eri mallia nosti myynnin kaikkien aikojen ennätykseen.

 

1980-luku

 

Kokonaan uusittu Jeep® Cherokee (XJ) mullisti 4-vetomarkkinan. Mahtava XJ toi monia uudistuksia markkinoille ensimmäisenä: Ensimmäisen 4-ovisen SUV:n, ensimmäisen UniFrame-rakenteen ja
ensimmäisen jatkuvan 4-vedon shift-on-the-fly-vaihteistolla.

 

1990-luku

 

Vuonna 1993 täysin uudistettu Jeep® Grand Cherokee (ZJ) asetti markkinoille uuden standardin, kiitos omaa luokkaansa olevan offroad– ja katuajon tasapainon. Supersuorituskykyinen Wrangler (TJ)  tuli markkinoille 1997 uuden jousituksensa kanssa. Vuonna 1999 esitelty Grand Cherokee (WJ) on suorituskykyisin SUV koskaan. Myynti kasvoi 629 000 kappaleeseen vuosikymmenen aikana.

 

2000-luku

 

Vuonna 2003 radikaali Jeep® Wrangler Rubicon oli Jeep-brändin suorituskykyisin ajoneuvo. Uusi 4-ovinen Wrangler nimeltään “Unlimited” otettiin markkinoilla vastaan innostuneesti. Compass ja Patriot-mallit olivat ensimmäiset Jeep-ajoneuvot kompaktien ajoneuvojen tuoteryhmässä.
Vuonna 2011 kokonaan uudistettu Grand Cherokee sai heti ylistäviä arvioita, ja vuonna 2013 päivityksessä siihen lisättiin tyylikkäitä yksityskohtia, sekä 3,0L EcoDiesel™-moottori. Vuonna 2014 uudistettu Cherokee korvasi Libertyn ja määritteli uudelleen keskisuurten ajoneuvojen tuoteryhmän.