Jeep Avenger valittiin Euroopan vuoden 2023 autoksi

17 January 2023

– Avenger-täyssähköauto on ensimmäinen Jeep-merkkinen auto, joka voitti arvostetun Car of the Year -tittelin.

Täysin uusi Jeep Avenger on valittu Euroopan vuoden 2023 autoksi. Kompakti Jeep Avenger on kaikkien aikojen ensimmäinen Jeep, joka on voittanut Euroopassa Car of the Year -tittelin kilpailun 60-vuotisen historian aikana.

Avengerin kanssa finaaliin ylsivät kuusi muuta automallia, jotka olivat: Kia Niro, Nissan Ariya, Peugeot 408, Renault Austral, Subaru Solterra/Toyota bZ4X ja Volkswagen ID Buzz. Voittajan valitsi riippumaton paneeli, jossa oli 57 asiantuntijaa 22 eri maasta. Avengerin tulos oli 328 pistettä. Kaikkiaan 21 tuomariston jäsentä rankkasi Avengerin ykköseksi. Avenger voitti 87 pisteellä toiseksi sijoittuneen automallin.

Tulos julkistettiin perjantaina 13. tammikuuta Brysselin autonäyttelyn yhteydessä.

”Jeep Avenger on ansaittu voittaja vuoden autoksi. Se heijastaa vakuuttavalla tavalla aikaa, johon automaailma on tullut. Samalla se säteilee muotoilullaan tunnetun merkin edessä olevaa muutosta. Jeep Avenger on todellinen eurooppalainen. Siinä on niin paljon hyviä ominaisuuksia, että tyytyväinen tuomaristo seisoo vuoden auto 2023 -tittelin takana”, sanoo Car of the Yearin uusi puheenjohtaja Søren W. Rasmussen.

”Olemme ylpeitä siitä, että tämä arvostettu eurooppalainen autoalan asiantuntijoiden tuomaristo on valinnut kaikkien aikojen ensimmäisen Jeep-merkkisen täyssähköauton Euroopan vuoden autoksi”, iloitsee puolestaan Jeepin toimitusjohtaja Christien Meunier.

”Tämä on ensimmäinen kerta, kun Jeep-brändi on ollut sekä finalisti että voittaja tässä kilpailussa, ja se osoittaa Jeep Avengerin merkityksen globaalin sähköistymisstrategiamme keskeisenä osana”, Meunier jatkaa.

Avenger aloittaa uuden aikakauden Jeepin mallistossa Euroopassa. Merkki esittelee vuoteen 2025 mennessä yhteensä neljä täysin uutta sähköautoa. Merkki on Euroopassa täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä. Jeepin tavoitteena on tulla maailman johtavaksi päästöttömäksi SUV-autojen valmistajaksi.

Jeep Avenger on B-SUV-segmentin kompakti auto, jolla on pituutta 4,08 metriä. Avengerissa on uuden sukupolven sähköinen voimalinja, joka tuottaa tehoa 156 hv maksimiväännön ollessa 260 Nm. Avenger on varustettu 54 kWh akustolla, jolla sen toimintamatka on jopa 400 kilometriä (WLTP) kaupunkiajosyklin ollessa jopa 550 kilometriä. Auton käytettävyyttä lisäävät sen pikalatausmahdollisuudet.

Suomeen täysin uusi Avenger saapuu kevättalvella.