Jeep paljasti Avenger-täyssähköauton Pariisin autonäyttelyssä

17 October 2022

Näyttävä Avenger on B-SUV-segmentin auto, jonka odotetaan nousevan Jeepin myydyimmäksi malliksi.

Jeep on paljastanut tänään Pariisin autonäyttelyssä merkin ensimmäisen täyssähköisen auton. Jeep Avenger on kompakti SUV, joka viitoittaa merkin sähköistymistä Euroopassa tulevina vuosina. Jeepin tavoitteena on tulla maailman johtavaksi päästöttömäksi SUV-autojen valmistajaksi.

Jeepin DNA:lla pakattu Avenger on yhdistelmä tyyliä, toimivuutta ja edistyksellistä teknologiaa täyttäen eurooppalaisten asiakkaiden toiveet.

”Uusi Avenger on tärkeä virstanpylväs brändille, koska se on ensimmäinen Euroopassa esitellyistä täysin uusista Jeepin sähköautoista”, sanoi Jeepin toimitusjohtaja Christian Meunier.

”Avenger tarjoaa Jeep-brändin ominaisuuksia kompakteissa mitoissa Euroopan markkinoille. Esittelemme Pariisissa, miksi Avenger on loistava täysin sähköinen Jeepin vaihtoehto nykyisille B-SUV-segmentin pelureille”, Meunier jatkaa.

Avenger valmistetaan Stellantiksen Tychyn tehtaalla Puolassa. Autossa on vakiona SelectTerrain-ajotilavalitsin ja Hill Descent Control -alamäkihidastin, mikä yhdessä erinomaisten lähestymis- ja jättökulmien sekä reilun maavaran kanssa tuo segmenttiin vakuuttavaa suorituskykyä.

Iso rooli Euroopassa

Avenger on kehitetty erityisesti eurooppalaisten asiakkaiden tarpeisiin. Vain hieman yli neljä metriä pitkä auto sijoittuu segmenttiin, joka on volyymillisesti Euroopan toiseksi myydyin. B-SUV-segmentin odotetaan saavuttavan Euroopassa ensi vuonna 2,2 miljoonan kappaleen myynnin, mikä on joka viides Euroopassa myytävä ajoneuvo. Uusi Avenger sijoittuu Renegaden alapuolella vahvistaen Jeepin asemaa B-segmentissä.

”Avenger tarjoaa uuden sisääntulon Jeep-maailmaan täydentäen samalla SUV-valikoimaamme. Odotamme, että siitä tulee myydyin mallimme vuoteen 2024 mennessä”, sanoo Jeep Europen johtaja Antonella Bruno.

”Avenger on tunteellinen, hauska ja se erottuu joukosta”, Bruno kuvailee Jeepin uusinta tulokasta.

Varustettu 54 kWh akustolla

Avenger tulee Euroopassa myyntiin ensi vuoden alkupuolella. Autosta otetaan kuitenkin jo ennakkovarauksia vastaan. Avenger pyrkii laajentamaan legendaarisen merkin asiakaskuntaa. Auto on suunnattu erityisesti heille, jotka etsivät modernia muotoilua, kompakteja mittoja ja tilavia sisätiloja.

Jeep Avengerissa on uuden sukupolven sähköinen voimalinja, joka tuottaa tehoa 156 hv maksimiväännön ollessa 260 Nm. Avenger on varustettu 54 kWh akustolla, jolla se tavoittelee 400 kilometrin toimintamatkaa (WLTP) kaupunkiajosyklin ollessa jopa 550 kilometriä. Auton käytettävyyttä lisää sen pikalatausmahdollisuudet. Akusto on mahdollista ladata 100 kW latausteholla 24 minuutissa 20 prosentista 80 prosenttiin. Jo kolmen minuutin lataus riittää 30 kilometrin matkaan, mikä vastaa eurooppalaisten keskimääräistä päivämatkaa. Avengerin akustoa, joka on sijoitettu etu- ja takaistuinten sekä keskitunnelin alle, on testattu yli kaksi miljoonaa kilometriä. Sitä suojaavat korkea maavara sekä alleajosuojat maastossa ajettaessa.

Etenemiskykyinen myös maastossa

Uusi Avenger on 4,08 metriä pitkä ollen 16 senttiä lyhyempi kuin Renegade. Autossa on lyhyet etu- ja takaylitykset, jotka parantavat sen mittasuhteita. Lisäksi auton ilmettä korostavat suuremmat pyörät (18”) kuin tämän kokoisissa autoissa yleensä. Lyhyiden ylitysten ja suurten pyörien yhdistelmän ansiosta Avenger tarjoaa luokkansa parhaan maavaran (200 mm) sekä erinomaiset lähestymis- (20°), ylitys- (20°) ja jättökulmat (32°). Ne ovat välttämättömiä maastoajossa, mutta myös hyödyllisiä kaupunkielämässä, esimerkiksi ajettaessa ylös jyrkkää pysäköintiramppia. Avenger on ensimmäinen etuvetoinen Jeep-ajoneuvo, joka on varustettu vakiona SelectTerrain-ajotilavalitsimella ja Hill Descent Control -alamäkihidastimella. Avenger asettaakin uuden mittapuun sähköisten B-SUV-segmentin autojen maastokyvylle.

Avengerin vetovoimaa lisäävät modernit sisätilat, jotka tarjoavat ensiluokkaista käytettävyyttä. Ohjaamon design on saanut vaikutteensa Jeep-brändin historiasta ja erityisesti Wrangler-mallista. Auton ohjaamoa hallitsee 10,25” kosketusnäyttö. Kojelaudan alareunassa on leveä säilytyslokero tavaroille. Avengerin sisätiloissa on ainutlaatuisia yksityiskohtia, jotka tekevät siitä viihtyisän ja toimivan. Sen 380 litran tavaratila on luokkansa parhaimmistoa. Tarjolla on myös uusimpia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita, jotka osaltaan lisäävät ajonautintoa.

Avenger on ensimmäinen Jeepin neljästä täysin uudesta automallista, jotka se esittelee Euroopassa vuoteen 2025 mennessä. Avengeria seuraavat Recon ja Wagoneer ”S” -täyssähköautot. Lisäksi merkki on ensi vuonna lanseeraamassa ladattavan hybridiversion ylellisestä Grand Cherokee -mallista sähköistettyjen Wrangler-, Compass- ja Renegade-mallien rinnalle.

Jeep on ilmoittanut olevansa Euroopassa täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä.

Lue lisää Avengerista >>

Jeep Avenger ohjaamo